Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хомеопатия за лечение на дома

Хороскоп

Хомеопатия за лечение на дома

Хомеопатия за лечение на дома - Tribune.bg
Снимка:

Дълго време в стаята се запазва енергията от преживените емоции, които могат да бъдат негативни – преживяна тъга, кавга, спорове. Във въздуха остава след спора „заряд“ от негативните емоции. Най-бързият начин да се неутрализира остатъчната енергия е да се напръска стаята. Това може да бъде светена вода или заредена с билкови разтвори, етерични масла, цветните есенции на Бах, хомеопатични средства, други.

Напръскването не само неутрализира емоционалния заряд в стаята, но и също така създава среда на отрицателни йони, както при водопадите, около морето, в борова гора. При пръскане използвайте пулверизатор.

В продължение на 200 години някои хора, търсещи алтернативи на установената медицина, се обръщат към хомеопатичните лекарства. Философията на хомеопатията гласи, че малките дози вещества, които са предизвикали болестта, могат да помогнат за излекуването на тази болест.

Основният принцип на хомеопатията е законът, според който лечебните сили на даден агент се увеличават с неговото разреждане. Хомеопатията се основава на хипотезата, също толкова древна като Хипократовата, че подобното се лекува с подобно. Някои лекарства са толкова разредени, че понякога не е възможно да се намери дори следа от първоначалното вещество.

Първите стъпки в хомеопатията са направени още от Хипократ. Самуел Ханеман създава съвременната философия на хомеопатията в началото на Х век. В продължение на много години официалната медицина не признаваше както самия Ханеман, така и неговото учение, но ефективността на високия метод и нарастващият брой привърженици на възгледите разколебаха алопатите. Все повече лекари започват да се обръщат вече към хомеопатията. Днес тя се подкрепя от такива известни хора като кралица Елизабет I и Майка Тереза. Безброй изследвания и експерименти върху животни и хора потвърждават жизнеспособоността на хомеопатията.

За да използвате хомеопатични средства във вашия дом, добавете няколко капки разтворено хомеопатично средство (използвайте най-добре спиртни разтвори) към разтвора с растителна добавка (билкова настойка) и напръскайте наоколо пространството. За стая, където е преживяно безпокойство, внезапен шок или фрустрация, използвайте хомеопатичното лекарство Арника.

Както и в случай с цветните есенции, вие можете съзнателно да изберете лекарство за стаята или да се доверите на своята интуиция. Не се безпокойте по повод „правилния“избор – нито цветните есенции, нито хомеопатичните средства могат да навредят на енергията на стаята, каквото и решение да вземете. И хомеопатичните, и цветните средства подобряват фините енергии в стаята и прекрасно подхождат за използване в стаите за медитация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати