Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хo’oпoнoпoнo – оригиналното учение на кахуна Морна

Хороскоп

Хo’oпoнoпoнo – оригиналното учение на кахуна Морна

Снимка:

Напоследък много стана популярен методът Хo’oпoнoпoнo. С него се свързва позната на мнозина магическа формула от четири думички – „Съжалявам. Моля те прости ми. Обичам те. Благодаря ти.“ Това са прекрасни позитивни утвърждения, които са успокояващи, пречистващи и действащи, но всъщност се оказва, че те нямат нищо общо с истинското Хo’oпoнoпoнo, въпреки че се написаха много книги за това, провеждаха се курсове.

Хo’oпoнoпoнo е цялостна философия и състояние на ума. С Хo’oпoнoпoнo се научаваме да виждаме себе си, живота и хората около нас напълно различни.

Хo’oпoнoпoнo произхожда от древните хавайски традиции и името му се превежда като „внасяне на хармония, поправяне на грешките, подреждане нещата по правилния начин“.

Хo’oпoнoпoнo е огромен подарък за човечеството и ни учи как по всяко време можем да поискаме изчистване на грешките, които сме допуснали в мислите, думите или чрез делата си. Този процес води до освобождаване и прекъсване на кармата.

Хo’oпoнoпoнo е най-доброто нещо, което можете да направите за себе си и семейството, децата си, обкръжението си: да се освободите от всичко, което не е Любов, от това, което не сте Вие. Проблеми, омраза, тъга, болести, непоносимост, раздразнение, гняв  – това са стари отрови от спомени, скрити в подсъзнанието, съпоставими със старите грамофонни плочи,  които възпроизвеждат болка и страдание отново и отново.

Хo’oпoнoпoнo е процес, който освобождава Аз-а (човека) от това страдание, но също така му позволява да стане отново това, което е било от самото начало на неговото създаване – отражение на Любовта и Светлината.

Ако вие сте готови да чистите един аспект от вашия живот, който е изплувал на повърхността, това може да има положително влияние над други аспекти от живота ви. Ние не знаeм къде са вързани възлите. Ние не знаем как изглежда това, но щом започнем да се чистим с един от тях… Прилича на мрежа, на която си струва да дръпнеш едната връвка, и всичко, което е в мрежата ще се раздвижи. Когато сме готови да се чистим със своите отношения, у нас ще се появят положителни резултати навсякъде.

За древните хавайци, всеки проблем започва с мисълта. Не обаче самата мисъл е проблемът. Проблемът е, че някои от нашите мисли са свързани с болезнени спомени, свързани с определени  хора, места, предмети, ситуации и др. Всяко наше преживяване от самото начало на Сътворението остава като спомен, като мисловна форма, записана в нашето етерно тяло, в унихипили (подсъзнание, вътрешното дете, банката със спомени). То свързва дадено събитие, място или човек, когото срещаме в сегашно време с нещо, което се е случило в миналото. Когато това се случи, се активират (необясними логично) емоции – симпатия, раздразнение, непоносимост, тъга, гняв – създава се стрес.

Интелектът (съзнанието) не може да реши проблема, защото той може само да управлява, не и да поправя. Но съзнателно интелектът може да поиска прошка. Неговата истинска работа е да инициира изчистването (поправянето на грешката). Как?

Като направи взаимна прошка, извършвайки процеса Хo’oпoнoпoнo в цялата му последователност (от писането на проблема до дишането и късането на листа).

Първото нещо, което Хo’oпoнoпoнo прави е пречистване на тази токсична енергия, която ни свързва. И се случва нещо прекрасно! Тази енергия не само се пречиства и неутрализира, тя се превръща в Светлина. Създава се празно пространство, което се изпълва със Светлина – Божие благословение (на хавайски език Хo’oмана). Божието благословение се спуска мигновено, в мига на искане на прошката.

Хората, приели Хоопонопоно знаят, че за да минат през вратата,  отваряща пътя към  свободата да бъдеш себе си (свобода от стари спомени, програми, кармични връзки) – такъв какъвто те е замислил и създал Бог по свой образ и подобие, трябва да направят процеса на прошка.

Хоопонопоно е молба към самия Създател да ни освободи от затвора на нашите обиди, гняв, омраза, негодувание, от нашето нещастие и проблеми.

Методът Хо’опонопоно и молитвите на Морна прекъсват кармичните връзки.

Хo‘oпoнопоно е познато още от далечното минало, благодарение на ясновидци, които са виждали как в аурите на хора, които имат проблеми един с друг се образуват много фини, сиви, „лепкави“ нишки – известни още като ака корди (дисхармонични енергийни линии/канали в астралното пространство) – кармичните връзки между хората. Именно в аурите на участниците се намирали тъмни петна, представляващи духовен „боклук“, който възниква при поява на проблеми. Методът Хо’опонопоно и неговите молитви прекъсват тези връзки и изчистват този духовен боклук.

Автентичната версия на учението на Морна е издадено през 2020 г. на български език под формата на домашен курс „Коронацията на съзнанието. Божествената помощ на Твореца с Хо’опонопоно на Моррна Симеона“ с автор Михаил Микляй. Това е учебник, съдържаш материалите за 2 нива: Курс за начинаещи и Курс за напреднали. Съдържа молитви, които никога и никъде не са представени досега. Учебникът съдържа оригиналното учение на Морна – без изменения, без допълнения – така, както  бихте го научили, ако Ви обучаваше тя. Молитвите на Морна никъде другаде няма да ги намерите освен тук.

„Коронацията на съзнанието. Божествената помощ на Твореца с Хо’опонопоно на Моррна Симеона“ с автор Михаил Микляй„Коронацията на съзнанието. Божествената помощ на Твореца с Хо’опонопоно на Моррна Симеона“ с автор Михаил Микляй

Михаил Микляй и съпругата му Ивет Маури предоставят дома си в Кирххайм, Германия на великата лечителка кахуна Морна Наламаку Симеона. Тя живее с тях в техния дом до самото си напускане на земното измерение, до смъртта си на 11. 02. 1992 г.

Морна упълномощава Ивет Маури и Михаил Микляй до края на живота си да обучават на Хo’опонопоно във всички три нива Basic 1, Basic 2 и Basic 3.

Преди тези молитви са били известни само на кахуните. Вибрациите именно на тези молитви са били в състояние да прекъснат кармичните връзки (ака кордите) между хората. Прекъсването можело да отнеме от няколко часа до няколко дни, а ако кармичната връзка е много стара – да отнеме месеци, а понякога дори и години.

КАХУНА МОРНА СИМЕОНАКАХУНА МОРНА СИМЕОНА

Има само два вида Хо’опонопоно – традиционното и на Морна. Всички останали Хо’опонопоно подобия служат на интереси, които нямат нищо общо с истинското.

Учебникът „Коронацията на съзнанието – Божествената помощ на Твореца чрез Хo’oпoнoпoнo на Моррна Симеона. Начален курс и курс за напреднали“  в превод на Мерал Мехмед съдържа истинското Хo’oпoнoпoнo и оригиналните молитви на кахуна Морна Симеона и всички инструкции за провеждане на пълния Хо’опонопоно процес.

За връзка и повече информация: https://hooponoponopraktika.com

 


Топ новини

виж още

Актуална тема