Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Храмът на Слънцето в Крим

Хороскоп

Храмът на Слънцето в Крим

Снимка:

На нашата планета има много места, които привличат не само със своята красота, но и със своята специфична енергия и атмосфера. От древни времена те са поклоннически места.

Храмът на Слънцето е най-загадъчното и тайнствено място в Крим. За някои това е Светата земя, за други място на сила или връзка с Космоса. На такива места винаги има геомагнитни аномалии.

Храмът на Слънцето в Крим е създаден от природата между 160-130 милиона години назад. През този период приключва формирането на Кримските планини. Причините, поради които се е образувала такава удивителна форма на скалите, учените не могат да обяснят. Някои излагат теорията, че камъните са били обработвани от човека още преди нашата ера и именно човешкото въздействие върху камъка е довело до появата на този удивителен обект. Но просто няма официално потвърждение на тази теория. От високо погледнато скалната композиция прилича на каменно цвете, по-точно на маргаритка. Това цвете се е считало в древен Египет за въплъщение на Бог Ра (Бога на Слънцето). В центъра на храма има камък, наречен Олтара, ограден от купчина огромни камъни. Седем скални образувания достигат височини от 7 до 10 метра. Самият природен паметник се намира под ъгъл от 45 градуса спрямо хоризонта. Каменните блокове са разположени под ъгъл от 60 градуса към земята, отварящи се като маргаритки венчелистчета.

Първите споменавания за Храма на Слънцето датират от Х-ХIII век след Христа. На планината, близо до Храма на Слънцето, църквата „Свети Илия“ е издигната от гърците. Днес има само останки от нея. По-късно цялата планина започва да се нарича в чест на светеца – планината на св. Илия. По време на кримската колонизация от татарите планината получава ново име по тюркски начин - Иляс-Кая.

Названието „Храмът на Слънцето“, това място получава поради подреждането на централните - кръгли и периферни камъни, които наподобяват слънчевите лъчи. Но има и няколко други теории. Просто няма точна и надеждна информация по този въпрос.

Днес има няколко различни истории за тези невероятни места.

Първата версия разказва, че Храмът на Слънцето е основан от древни цивилизации, вероятно атлантите, и е бил някакъв източник на космическа енергия.

Втора версия  твърди, че това място е било врата към другия свят и е място на силата, врата към подсъзнанието. Тук можете да се заредите с енергия, да изпратите желанията си в космоса или да намерите отговори на най-съкровените въпроси.

Има версии, че по време на Втората световна война най-тайната фашистка организация Аненербе работи усилено по тези места (всички членове на експедицията безследно изчезват), а в следвоенните години - секретни отдели на НКВД. В разсекретените архиви няма документи, потвърждаващи или опровергаващи тези версии. Съветските учени също се занимавали с изучаването на свещеното място. Но финансирането на работата била спряна и Цветето на силата остава неизследвано до край.

Езотериците смятат, че това място е най-силният енергиен център на планетата, небесен храм, който позволява на всеки да достигне ново ниво на живот, да промени хода на събитията и да започне всичко от нулата.

Много туристи идват тук да се пречистят. Тук винаги можете да почувствате мир и хармония с околния свят. За да получите космическа енергия, трябва да се приближите до свещено място с боси крака, да застанете обърнати с лице към слънцето, да зададете мислено въпрос или да помислите какво искате. Най-доброто време за посещение е залез или изгрев. Но Храмът на Слънцето не е готов да приеме всички. Космосът дава енергия само на онези, които идват тук с отворена душа и добри намерения. Тези, които не са готови за промяна, не чувстват връзката с пространството и природата, и си отиват без нищо.

Дали е създаден Храмът на Слънцето от хората, или от самата природа, все още е загадка. Но във всеки случай това място наистина има някакъв вид магнетизъм.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още