Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 04.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 04.08.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 04.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се яде месо.  Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да се пие, нито да се пуши. 

Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНИ ГЪБИ С МАСЛО

Продукти: 500 г пресни (или 250 г стерилизирани) гъби, 125 краве масло, 150 г кашкавал, копър, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Почистените и измити гъби се нарязват на парчета, посоляват се леко и се задушават в маслото, като постепенно на части се добавя около 1 чаена чаша вода.

След като напълно омекнат гъбите се отстраняват от огъня, добавя се копъра, черния пипер, разпределят се в чините и се поръсват с настъргания кашкавал.

Полезно: Направете си „дневник за храна“ на телефона си и запишете всичко, което ядете през деня. Това е най-добрата и нагледна форма за поемане на контрол върху храненето.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати