Хранене по лунен календар - неделя – 20 март 2022
В 18 лунен ден, според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря.
Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки.
Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане.
Добре е, ако вечерята се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.
Днес няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.
ЯБЪЛКИ, ПЕЧЕНИ В ТЕСТО
Продукти: 12 малки ябълки, счукана канела, ½ яйце, обелени и нарязани бадеми, захар.
Тесто: 200 г масло, 250 г брашно, ледено студена вода, щипка сол.
Приготвяне: Прави се тесто от пресятото брашно, маслото, водата и малко сол и се оставя да престои половин час.
Отстранява се с нож внимателно семето от обелените ябълки.
Разточва се тестото на тънък квадрат, изрязват се 12 малки квадратчета. Във всяко квадратче се поставя по една ябълка, отворът на която е напълнен със смес от бадеми, захар и канела, увиват се добре с тестото, намазват се с разбитото яйце и се пекат до зачервяване в силна фурна.
Поднасят се ябълките студени или топли със сметана или ванилов крем.
„Яденето не търпи нехармоничност. Първо трябва да успокоим духа си (най-простия начин е да прочетем молитва или мантра), а след това, в спокойно разположение на духа, да пристъпим към трапезата. Яденето в разстроено, обидено, раздразнено състояние няма да донесе никаква полза, а може дори да превърне добрите, качествени продукти в отрова, след като се окажат в напрегнатия организъм.“
Кацудзо Ниши
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar---nedelya--20-mart-2022/