Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар - събота – 19 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар - събота – 19 март 2022

Хранене по лунен календар - събота – 19 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В седемнадесети лунен ден няма строги диетични ограничения и може да се отдадете на удоволствието. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Бъдете само внимателни към себе си, към чувствата и състоянието си. Ако изведнъж не се почувствате много добре от даден продукт или ястие, по-добре е да не продължите да го използвате.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

ПЕЧЕНО ПИЛЕ С ПЛЪНКА ОТ КИФЛА

Продукти: 1 пиле, 30 г масло, сол.

Плънка: 2 кифли/рогчета (90г), 2 яйца, прясно мляко, 20 г масло, настъргано индийско орехче, сол.

Приготвяне: Посоляваме отвън и отвътре почистеното пиле и го оставяме малко да престои.

Напълваме с плънка коремната кухина и джобовете, направени между кожата и месото на гърдите, след което зашиваме отворите с бял конец или закрепваме със специални игли.

Изпичаме напълненото пиле в маслото, като от време на време го поливаме със соса и гореща вода.

Поднася се с варени картофи или зеленчукова салата.

Приготвяне на плънката: Нарязваме кифлите на кръгчета, потапя ме ги в млякото, разбито с яйцата и сол, и след като се напоят, ги поръсваме с индийско орехче и разбъркваме със разтопеното масло.

„Важно е не само какво се яде. Важно е как, кога, къде и с кого ядеш.“

Кацудзо Ниши


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети