Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – 05.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – 05.03.2021

Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ

Продукти: 1 пиле

За плънката: 100 г бланширан ориз, 1 глава кромид лук, 40 г стафиди, чубрица, мащерка, магданоз, черен пипер, червен пипер, олио, сол

Приготвяне: Нарежете лука на ситно. Напълнете пилето с изброените продукти, зашийте го и го намажете с олиото, разбито с малко червен пипер.

Сложете пилето да се запече за около час и половина на умерена фурна.

 

Любопитно: Много често в готварството се смесват куркума и кориандър, особено при приготвяне на пиле с ориз. Ориза се приготвя с подправки, куркума, сминдух, черен пипер, кориандър, кимион.                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още