Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 2 юни 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 2 юни 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 2 юни 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако въпреки всичко решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

ГЪБЕНА СУПА

Продукти: пресни гъби 400 г, 1-2 глави кромид лук, магданоз, 2 супени лъжици брашно, 5 супени лъжици растително масло, 1 чаена лъжичка червен пипер, магданоз, оцет (лимонов сок) и сол на вкус.

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината заедно с брашното, след което се поръсва с червеният пипер.

Гъбите се нарязват на ивички и се попарват с вряла вода, след което се отцеждат и се прибавят при лука. Заливат се с 5 чаени чаши гореща вода, посоляват се и се варят до омекване.

Супата след свалянето й от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и се подкиселява с оцет или лимонов сок.

Трите тайни на живота: Хранете се добре, живейте просто и се смейте често.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети