Хранене по лунен календар – четвъртък – 02.12.2021
Храненето по лунния календар е чудесен начин да хармонизирате хода на всички процеси в тялото и дори да подредите съществуването си по някакъв начин. Така че не пренебрегвайте помощта на Луната при изготвянето на дневното меню и при планирането на очистителните процедури и дните на гладуване.
В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна.
Използвайте зеленина с всяка твърда храна, която приемате днес. Ядките са благоприятни. Избягвайте семена, зърнени храни и животинска храна.
Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазни и пържени храни, много сладкиши и всякакви тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.
Ако решите да правите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове. Като вариант, може да сварите зеленчуците.
Жива храна на деня - Копър - Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.
Днешното предложение:
ПЛАКИЯ ОТ КАРТОФИ
Продукти: 1 кг картофи, 8 с. л. растително масло, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 1/4 глава целина, 4 домата (пресни или от консерва), 5 скилидки чесън, 1/2 лимон, копър, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Лукът, морковите и целината се нарязват на дребно и се задушават в мазнината и малко вода до омекване. Обелените картофи се нарязват на кръгчета с дебелина около 0,5 см, с прав или къдрав нож. Смесват се задушените зеленчуци и картофите. Посоляват се, разбъркват се и се изсипват в тавичка. Отгоре се нареждат кръгчета домати и полукръгчета от лимона (без кората).
Ястието се залива с малко гореща вода, поръсва се със смес от нарязаните на кръгчета скилидки чесън и част от нарязания на дребно магданоз и копър и се пече във фурна с умерена температура.
Преди поднасяне се поръсва с останалата част от копъра и магданоза.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--02122021/