Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 3 ноември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 3 ноември 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 3 ноември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

До 14:50ч в 9 лунен ден е добре да се яде по-лека храна и по-малко количество. Може да консумирате овесена каша, постна риба, зеленчукови супи, варени яйца, плодове и кръгли зеленчуци, кисело мляко, компоти, билков чай. 

След 14:50ч в 10 лунен ден може да си разрешите да хапвате това, което организма и душата ви желаят. Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Хубаво е да се събере цялото семейство.

Препоръчително е вече да се хапне малко месо. Подходящо е също да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

ПИЛЕ С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле, 4-5 с. л. разтопено масло, 3-4 глави лук, 800 г пресни гъби (или 350 г сушени), 1 с. л. доматено пюре, 1 с. л. брашно, 1 чаша вино, 4-5 домата, магданоз, сол.

Приготвяне:  Пилето се почиства, измива и се нарязва на парчета, които се запържват отвсякъде в маслото и се изваждат.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук и се прибавя доматеното пюре (или няколко домата нарязани на ситно). След като и те се позапържат, се слага брашното. Запръжката се посолява, разрежда се с гореща вода и заедно с месото се вари на тих огън.

Почистените, измити и нарязани гъби се прибавят към полусвареното пиле и се оставят да поврат. Слагат са нарязаните на филийки домати и виното. Ястието се вари още 20-25 минути на тих огън или се пресипва в тава и се запича във фурната.

Поднася се поръсено с нарязан магданоз.

 

РОМОВ СЛАДКИШ

Продукти: 4-5 яйца, 1 ч. ч захар, 1 ч. ч счукан пресят сухар, 1 винена чаша ром.

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се счуканият сухар и ромът. Сместа се разбърква добре, изсипва се в намазана с масло форма и се пече в умерена фурна. След като се опече, сладкишът се залива с плодов сироп по избор и се поръсва с пудра захар.

 

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.            


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хранене, луна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети