Хранене по лунен календар – четвъртък – 03.10.19
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате
Храната в шестия лунен ден (от 12:43ч. до 13:50ч. на 04.10.) изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.
Сега млякото и млечните продукти също трябва да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Днешното предложение:
МУСАКА ОТ МАКАРОНИ И СПАНАК
Продукти: 250 г макарони, 500 -700 г спанак, 4 яйца, 150 г краве сирене, 1 чаша прясно мляко, ½ пакетче краве масло
Приготвяне: Кипнете спанака в подсолена вода. Отцедете го и го нарежете на ситно. Смесете с настърганото сирене и 2 разбити яйца.
Сварете и отцедете макароните. В намазана с олио тавичка редете последователно макарони и спаначена смес. Завършете с макарони. Залейте с разтопеното краве масло и сложете в загрята фурна за 5 минути. След това залейте със смес от разбитите други две яйца и млякото. Запечете още малко.
ПЛОДОВ СЛАДКИШ „АНА”
Продукти: 6 яйца, 2 к.ч. захар, 3 к.ч. нарязани круши (ябълки), 1 ч.л. канела, 2 ½ к.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 к.ч. нарязани орехи, краве масло
Приготвяне: Разбийте с миксера яйцата и захарта, прибавете брашното (смесено с бакпулвера), крушите, канелата. Разбъркайте леко с дървена лъжица и изсипете в обилно намазана с масло тавичка. Поръсете с орехите и печете при температура от 200 градуса.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--031019/
Коментари (0)
Добави коментар