Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 03.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 03.12.2020

Хранене по лунен календар – четвъртък – 03.12.2020 - Tribune.bg
Снимка:

В 19 лунен ден в храненето, както и всеки друг ден е необходимо да се спазва мярка. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини. Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте повече билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава неправилната и небалансирана диета може да ги влоши и да ви причини в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

За желаещите може да се гладува и да се правят изчистващи процедури, но само за тези, които вече са го правили и друг път. За онези, които ще го правят за първи път, не се препоръчва.

 

Днешното предложение:

ШИШЧЕТА ОТ ТИКВИЧКИ И ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА

Тези шишчета стават нежни, сочни и вкусни. Не отнемат много време.     

Продукти: 400 г тиквички, 500 г смляно пилешко месо, 100 г лук, 50 г сирене, 1 скилидка чесън, 2 с.л. заквасена сметана, зелени подправки (магданоз и други), черен пипер, сол                 

Приготвяне: Добавете настъргания лук, ситно нарязаните подправки/билки и чесъна към каймата. Добавете сол и черен пипер към каймата и разбъркайте всичко добре.

Нарежете тиквичките на филийки с ширина 1-1,5 см.

С мокри ръце оформете кюфтета от кайма. Броят на кюфтетата трябва да бъде равен на броя на парчетата тиквички.

Наредете филийките тиквички и кюфтета върху дървени дълги шишчета, редувайки ги последователно. Поставете получените заготовки в продълговата тавичка.

Добавете малко сол и черен пипер към заквасената сметана, разбъркайте. Настържете сиренето на ситно ренде. Намажете шишчетата отгоре, поръсете със сирене и сложете във фурната, предварително загрята до 180 градуса за 30-35 минути.                                                                                                                                                                                             


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети