Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.02.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. 

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Алкохолът трябва да се избягва, за да не провокира неконтролирани действия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.

Днешното предложение:

СИРЕНЕ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 300 г краве сирене, 250 г сметана, 3-4 яйца, олио, 1 ч. л. червен пипер, ½ ч. л. черен пипер, чубрица, магданоз, сол.

Приготвяне: В намазана обилно с олио тавичка наредете плътно нарязаното сирене на филийки. Поръсете с чубрица и черен пипер.

Внимателно чукнете яйцата, за да останат цели жълтъците.

Разбийте сметаната с червения пипер и сол на вкус и залейте ястието.

Печете 10 минути в загрята фурна. След изваждането поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Поднася се със зелена салата и пържени картофи.

Любопитно: Първото литературно споменаване на пържени картофи може да се намери в произведението „Повест за два града“ на Чарлз Дикенс. Разказва за времената на Френската революция. Авторът пише за „сушени картофени клинове, приготвени в растително масло“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети