Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.03.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 21 лунен ден можете да се хапне вече по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират „живи“ храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. Събиране с близки хора, роднини ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с много мазни храни. Не се препоръчва да преяждате със сладкиши и да добавяте много захар към храната. Днес можете да ядете естествени храни със здравословни мазнини - ядки, авокадо, млечни продукти, говеждо и морска риба. 

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват – да се консумират червени храни: нар, цвекло, домати, червени плодове, червени сокове, червени моркови. Може да се пие сухо червено вино.

 

Днешното предложение:

РУЛЦА ОТ РИБА

Продукти: 800 г филе от едра риба (мерлуза, бяла риба и др.), 80 г масло, 100 г гъби, 1-2 моркови, щипка захар, магданоз, лимонов сок, сол, брашно.

Приготвяне: Почистените филета се начукват съвсем леко с дръжката на ножа, посоляват се и се напръскват с лимонов сок.

Измитите гъби се задушават с част от маслото, а морковите се сваряват в малко подсолена вода заедно с щипка захар и парченце масло.

Върху всяко филе се слага стръкче магданоз, парче морков и по няколко гъби.

Завиват се на рулца, закрепват се с клечка за зъби, овалват се в брашно и се изпържват.

Поднасят се с различни салати.

 

Любопитно: Според археологически разкопки най-старата супа в света датира от 6000 г.пр. Хр. Основната съставка по онова време била месо от хипопотам!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети