Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.07.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 04.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Луната съветва да се яде месото от „бързи“ животни - например агнешко и пилешко

В 3 лунен ден трябва да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела).

Луната съветва да се яде месото от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а от „бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино.

Днешното предложение:

КОКОШКА С ХРЯН

Продукти: 1 кокошка, 1 връзка корени за супа(пащърнак, целина, морков), 1 малък корен хрян, 2 с.л. брашно, 2 с.л. разтопено краве масло, 2-3 с.л. сметана, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Сварете кокошката в подсолена вода с корените за супа. Запържете брашното в маслото (да стане бяло). Разредете с малко бульон. Когато сосът е готов, настържете хряна, прибавете сметаната. Извадете месото от бульона, нарежете го на парчета, подредете ги в подходяща чиния и ги залейте със соса. Поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Поднесете със задушени в масло зеленчуци.

От останалото месо и бульона може да приготвите супа или друго ястие.

ВРЕДНИТЕ ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НА ЗВЕЗДИТЕ

Този „доказан“ метод за намаляване на теглото от Наоми Кембъл не е тайна за никого - моделът многократно е казвал, че преди да излезе на подиума може да смъкне до 10 кг за 10 дни благодарение на super detox. Вместо храна, Наоми просто пие лимонада от лимони, кленов сироп и лют червен пипер.

Това означава, че освен въглехидратите, съдържащи се в сиропа и витамин С от лимона, тялото не получава никакви хранителни вещества! А лютият червен пипер гарантира атака на гастрит. Чудесен начин за отслабване за истински мазохисти!

Преди да започне да снима филма „Тъмни сенки” Джони Деп решава да отслабне бързо! Актьорът пиел само зелен чай, а от храната си позволявал само ягоди и ананаси. И това е всичко.

Защо такава диета е опасна за здравето? За калоричност и хранителните вещества няма да говорим. Но като цяло, диетолозите съветват да не се пие повече от 2-3 чаши зелен чай на ден. Факт е, че напитката съдържа катехини, които наистина помагат за отслабване, но ако се пие прекалено много  зелен чай, желязото активно се измива от организма.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети