Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 05.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 05.09.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 05.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 13:50ч в 6 лунен ден млякото и млечните продукти трябва да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

От 13:50ч в 7 лунен ден да се наблегне на плодове (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци.

Може и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Неговото негативно влияние върху организма се проявява сега максимално.

Днешното предложение:

КАРТОФИ, ПЪЛНЕНИ С ГЪБИ

Продукти: 12 средно големи картофа, 1 глава лук, 250 г гъби, 1 ч.л. доматено пюре, 50 г масло, 2 с.л. олио, 12 маслини, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се обелват и се варят 10 минути в подсолена вода, след което се издълбават внимателно, без да се изтъняват много стените им.

Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в маслото до омекване. Разбъркват се с доматеното пюре и се подправят със сол и черен пипер.

Картофите се пълнят с така приготвената плънка и се нареждат в намазана тавичка с олио. Около тях се слага издълбаната част, нарязана на парченца и смесена с останалата плънка. Ястието се поръсва със сол и се залива с олиото и 1 ч.ч. гореща вода. Пече се 25-30 минути в умерена фурна.

При поднасянето се слага върху всеки картоф по една маслина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати