Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.05.20
Ден на пълнолунието. В 15 лунен ден внимавайте с преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храната до максимум!
Нашето тяло, всички негови органи ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.
Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове. Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки храносмилателните си органи от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят. Подходящо време за луната диета.
Ако не можете да стоите гладни, пригответе си нещо леко като спазвате указанията. Днес не яжте нищо мазно и пържено, минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход.
Днешното предложение са две рецепти по манастирски
СУПА ОТ КОПРИВА
Приготвяне: Прясна коприва 1/2 кг се попарва с вряла вода, отцежда се и се накълцва на ситно. Залива се с вода и се вари. Когато е почти готова, се прибавя 1 кафена чаша добре измит ориз.
Щом се свари оризът, към супата се добавят 100 г натрошено сирене, сол, червен пипер, 1 кафена чашка прясно мляко и 1 супена лъжица краве масло.
СПАНАК НА ФУРНА
Приготвяне: 1 кг спанак се измива добре и се нарязва на дребно. Задушава се в масло или олио заедно с 2 стръка пресен лук и 2 стръка пресен чесън накълцани.
Отделят се жълтъците от белтъците на 4 яйца.
Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч прясно мляко, а белтъците на сняг. Размесват се със спанака, посолявате, поръсвате черен пипер и печете на фурна, докато хване коричка.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--070520/
Коментари (0)
Добави коментар