Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.05.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.05.20 - Tribune.bg
Снимка:

Ден на пълнолунието. В 15 лунен ден внимавайте с преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храната до максимум! 

Нашето тяло, всички негови органи ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки храносмилателните си органи от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят. Подходящо време за луната диета.

Ако не можете да стоите гладни, пригответе си нещо леко като спазвате указанията. Днес не яжте нищо мазно и пържено, минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход. 

 

Днешното предложение са две рецепти по манастирски

СУПА ОТ КОПРИВА

Приготвяне: Прясна коприва 1/2 кг се попарва с вряла вода, отцежда се и се накълцва на ситно. Залива се с вода и се вари. Когато е почти готова, се прибавя 1 кафена чаша добре измит ориз.

Щом се свари оризът, към супата се добавят 100 г натрошено сирене, сол, червен пипер, 1 кафена чашка прясно мляко и 1 супена лъжица краве масло.

 

СПАНАК НА ФУРНА

Приготвяне: 1 кг спанак се измива добре и се нарязва на дребно. Задушава се в масло или олио заедно с 2 стръка пресен лук и 2 стръка пресен чесън накълцани.

Отделят се жълтъците от белтъците на 4 яйца.

Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч прясно мляко, а белтъците на сняг. Размесват се със спанака, посолявате, поръсвате черен пипер и печете на фурна, докато хване коричка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети