Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.04.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се яде месо.  Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

 

Днешното предложение:

ЯХНИЯ ОТ КОПРИВА С ОРИЗ

Продукти: 2 двойни шепи млада коприва, 1 глава лук, 1-2 с.л.  доматено пюре, 3 с.л. олио, 1 к.ч. ориз, 1 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер, сол                                  

Приготвяне: Почистената коприва се попарва с вряща вода. Изстискайте я и я нарежете.

Задушава се в олиото нарязаният лук. Сложете копривата и доматеното пюре и задушете 15 минути. Залейте ястието с гореща вода. Прибавете ориза, размитото в малко вода брашно, черния и червения пипер. Варете яхнията още 10 минути.                                                

При поднасянето се слага по желание киселото мляко.

 

Любопитно: Черният пипер е една от най-старите подправки. Още от памти века той е бил използван като култово и лечебно средство. За него се споменава в древноиндийските хроники. Александър Велики го пренесъл в Гърция. Римляните го ценели много и използвали невероятно големи количества от подправката.                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп