Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.08.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 08.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес продължаваме с цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене.

Ден трети – четвъртък – оранжев цвят:

Списъкът с оранжевите продукти е следният: моркови, тиква, сьомга, папая, манго, райска ябълка, морски зърнастец, кайсия, праскова, портокали, тиква, оранжево домати.

Съвет: сьомгата е тлъста риба, така че дневната норма е не повече от 200 гр.

Оранжевите продукти съдържат каротеноиди като бета-каротин, както и ликопен. Те предотвратяват преждевременното стареене и рака. Правят кожата красива, косите здрави, очите сияещи, освен това засилват зрението. Подобряват работата на щитовидната жлеза, укрепват имунитета, предизвикват прилив на енергия.

Оранжевият цвят повишава апетита, но оранжевите храни са с ниско съдържание на калории, така че ако не сте алергични към някоя от тях, можете да ги консумирате колкото искате.

Продуктите от оранжевата група осигуряват добро настроение. Те оказват най-разнообразно действие. Оранжевият цвят е полезен при всякакви нарушения в дейността на стомашно-чревният тракт, бъбреците и пикочният мехур, стимулират работа на надбъбречните жлези.

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, но без да преяждате. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.
И, разбира се, пийте повече вода. Избягвайте газираните напитки.

Сутринта трябва да започне с чаша топла вода, преди лягане процедурата трябва да се повтори.

Последното хранене трябва да бъде не по-късно от 2 часа преди лягане.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети