Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.02.2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 11 лунен ден (от 12:11ч до 12:49ч на 11.02.) е неблагоприятен ден за ядене на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всякакви храни с високо съдържание на сол, както и колбаси, топено сирене и свинска мас. Също така си струва да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите продукти ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи. Днес не трябва да се преяжда - по-добре е да станете от масата леко гладни.

Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите. Елда, сокове, салати, млечни продукти се усвояват добре.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

ЯЙЦА С ГЪБИ И СИРЕНЕ ГРЮЕР

Продукти: 2 яйца, 3-4 гъби, 1 скилидка чесън, мащерка, 30 г сирене грюйер, масло, 2-3 с. л. лъжици сметана, сол, черен пипер.

Приготвяне: Нарежете гъбите и ги запържете до златисто кафяво в масло.

Добавете листенца мащерка и тънко нарязана скилидка чесън към гъбите.

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол и сметаната.

Сложете резени сирене Грюер в тигана с гъбите и залейте с белтъчната смес. Внимателно поставете жълтъците върху белтъците.

Запържете бърканите яйца до готовност и сервирайте поръсени с черен пипер.

 

Полезно: Твърде много мазнини в диетата, особено наситени мазнини, може да повиши нивата на холестерола, което увеличава риска от сърдечни заболявания. Препоръчва се да се намали приема на всички мазнини и да се заменят наситените мазнини с ненаситени по съвет на диетолозите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети