Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.10.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 10.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако през друг ден преяждането може просто да бъде придружено от приятно чувство на ситост, което преминава без следа след известно време, то днес вероятно ще страдате от тежест и дори са възможни болки в стомаха. Възможно е даже на следващия ден да се усетят последствията от прекомерното хапване под формата на неприятни симптоми и болка в различни части на тялото. Затова се грижете за здравето си, не се отдавайте на лакомията, отдавайте предпочитание на леката и здравословна храна. 

Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Ако не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Напълно премахнете алкохола и никотина. 

Днес е желателно да се пият много течности, сокове (освен ябълков).  Можете да предприемете сокова терапия. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Не се увличайте по боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки. Може да си приготвите варено или печено телешко, пилешко и свинско месо.

Днешното предложение:

ТЮРЛЮГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО МЕСО

Продукти: 600 г обезкостено свинско месо (по-тлъсто), 300 г картофи, 300 г тиквички, 1 голям или 2 по-малки сини домата, 250 г чушки, 100 г бамя, 1 ½ к.ч. олио, 3 глави лук, 2 яйца, черен пипер, сол, магданоз.

Приготвяне: Нарязва се месото на еднакви парчета, посоляват се, втрива се в тях черния пипер и се варят с малко вода, докато течността се изпари. Слага се половината от олиото и се запържва с нарязания на филийки лук. Задушава се, докато месото омекне. Прехвърля се всичко в тавичка или пръстен гювеч. Добавят се нарязаните на резенчета картофи, обелени и нарязани на тънки филийки тиквички, нарязаните на кубчета сини домати (предварително обелени, посолени и отцедени), нарязаните чушки, бамята с орязани дръжки, нарязан магданоз и сол на вкус.

Сипва се мазнината, в която сме пържили месото и лука и се долива още 1 к.ч. олио. Пече се в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат.

Разбиват се яйцата, слага се нарязан магданоз и се залива гювеча. Допича се още 10 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп