Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 1.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 1.10.20

Снимка:

Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то тогава преминете на вегетарианска храна или гладуване.

Добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

 Днешното предложение:

МУСАКА ОТ ЗЕЛЕ

Продукти: 800 г прясно зеле, 100 мл растително масло, 50 г прясно масло, 50 г ориз, 100 г кромид лук, 200 г пресни домати, 40 г брашно, 5 яйца, 200 мл прясно мляко, 200 мл кисело мляко, магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Почистеното и измито зеле се нарязва, посолява се и се задушава до омекване в част от растителната мазнина.

В останалата част от мазнината се задушава ситно нарязания лук до златисто оцветяване. Прибавят се дребно нарязаните домати, а след 10 минути изчистеният и измит ориз и малко горещ вода. Като набъбне оризът, се прибавя задушеното зеле и се размесва с нарязания магданоз и черния пипер.

Приготвя се бешамелов сос от брашното, прясното масло, прясното мляко и яйцата. По-голяма част от соса се изсипва при зелето и ориза. Сместа се разбърква, изсипва се в тава и се пече във фурна. По-късно се залива с останалата част от бешамеловия сос и се допича.

След като се извади от фурната мусаката се нарязва на порционни парчета и се поднася с киселото мляко.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още