Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.03.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден не трябва да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно е да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Препоръчително е да консумирате салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове. Като вариант може да сварите зеленчуците.

 

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

 

Днешното предложение:

СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕ

Продукти: 400 г сирене, 4 с.л. краве масло, 4 червени домата (или от консерва), 1 глава лук, 4 яйца                         

Приготвяне: във всяко от четирите гювечета слагаме по 1 с.л. краве масло, обелен и настърган на едро ренде червен домат (или домат, накълцан на дребно от консерва), няколко филийки лук, предварително запържен до златисто (или задушен), 100 г сирене и по едно разбито яйце.

Сместа се обърква и пече в умерена фурна. Поднася се топло.

 

Любопитно: Отворен буркан с червени домати се запазва по-дълго, ако отгоре посипем малко сол и поръсим няколко капки олио                                                                                                                            


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети