Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.06.20

Снимка:

Добре е да се избягват днес тестени изделия, сладко и пилешко месо

В 20 лунен ден храненето трябва да е пълноценно, гладуването днес не се препоръчва, но да се избягва и преяждането. Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни, много мазно. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Добре е да се избягват днес тестени изделия и сладко, пилешко (птиче) месо.

Хората, които имат стомашни проблеми е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо. Здравите могат да опитат екзотична кухня и остри подправки.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.


Днешното предложение:

КАРТОФИ С ШУНКА

Продукти: 1 кг картофи, 300 г шунка, 100 г кашкавал, 2 глави лук, 5-6 с.л. олио, 2-3 яйца, 500 мл прясно мляко, черен пипер и сол на вкус.        

Приготвяне: Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на парченца и се изсипват в намазнена с олио тавичка.

Върху тях се изсипва ситно нарязаната шунка, настърган кашкавал и лук на филии, които са леко изпържени.

Отгоре отново се слагат картофи и т.н. по същия начин, докато тавичката се напълни.

Разбиват се яйцата с млякото, посолявате, добавяте черния пипер. Със сместа заливате картофите и оставяте да се пекат.

Поднасят се със салата и кисело мляко.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още