Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 16 ч. хапвайте все още по-обикновена храна, избягвайте месо и гъби, екзотични подправки и храни. С настъпването на новия 10 лунен ден (от 15:53 ч. на 11 юли до 17:01 ч. на 12 юли ), нещата се променят.

Хармоничното хранене в 10-ия лунен ден е една празнична вечеря с цялото семейство! Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете.  Поканете родителите, бабите и дядовците си, децата и внуците си да ви посетят! Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение.

Но, разбира се, да не се седи на празна маса. Почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Естествено, трябва да се спазва нормата – не преяждайте и не пийте много алкохол. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. Това е още по-вярно, защото през този период въглехидратите се абсорбират добре.

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.

Днешното предложение:

МАРИНОВАНА СВИНСКА ПЪРЖОЛА

Пържолите се начукват леко от двете страни, натриват се със сол, лук и чесън и се оставят да престоят в марината ( на 1 с. л оцет - 2 с. л. вино, растително масло, горчица, малко сол) няколко часа като се обръщат. Пекат се по 5-6 минути от всяка страна върху силно загрята скара като при всяко обръщане се поръсват с маринатата. Поднасят се с пържени картофи или картофена салата и настъргано зеле с моркови.

ЛЕСНА И СИГУРНА ТОРТА

1 готов блат, разрязан на 3 пласта, 1 компот от кайсии, 4 кофички изцедено кисело мляко, 1 ½ или 2 чаши пудра захар, 1 к. ч. ром или коняк, ½ ч счукани орехови ядки.

От изцеденото кисело мляко (цедено около 6-8 часа), пудрата захар и рома се прави добре разбъркан крем. Трите слоя блат се напояват със сока от компота. В тортена форма или подходяща чиния се поставя 1/3 от блата, върху който се нареждат плодовете от компота, които се покриват с част от крема. Поставя се отгоре втората трета от блата и се покрива с останалите плодове и с част от крема. Покрива се с третата третина от блата и се намазва цялата торта с останалата част от крема, поръсва се с орехови ядки и се поставя в хладилника за няколко часа. Няма риск да не ви се получи!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.