Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 16 ч. хапвайте все още по-обикновена храна, избягвайте месо и гъби, екзотични подправки и храни. С настъпването на новия 10 лунен ден (от 15:53 ч. на 11 юли до 17:01 ч. на 12 юли ), нещата се променят.

Хармоничното хранене в 10-ия лунен ден е една празнична вечеря с цялото семейство! Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете.  Поканете родителите, бабите и дядовците си, децата и внуците си да ви посетят! Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение.

Но, разбира се, да не се седи на празна маса. Почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Естествено, трябва да се спазва нормата – не преяждайте и не пийте много алкохол. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. Това е още по-вярно, защото през този период въглехидратите се абсорбират добре.

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.

Днешното предложение:

МАРИНОВАНА СВИНСКА ПЪРЖОЛА

Пържолите се начукват леко от двете страни, натриват се със сол, лук и чесън и се оставят да престоят в марината ( на 1 с. л оцет - 2 с. л. вино, растително масло, горчица, малко сол) няколко часа като се обръщат. Пекат се по 5-6 минути от всяка страна върху силно загрята скара като при всяко обръщане се поръсват с маринатата. Поднасят се с пържени картофи или картофена салата и настъргано зеле с моркови.

ЛЕСНА И СИГУРНА ТОРТА

1 готов блат, разрязан на 3 пласта, 1 компот от кайсии, 4 кофички изцедено кисело мляко, 1 ½ или 2 чаши пудра захар, 1 к. ч. ром или коняк, ½ ч счукани орехови ядки.

От изцеденото кисело мляко (цедено около 6-8 часа), пудрата захар и рома се прави добре разбъркан крем. Трите слоя блат се напояват със сока от компота. В тортена форма или подходяща чиния се поставя 1/3 от блата, върху който се нареждат плодовете от компота, които се покриват с част от крема. Поставя се отгоре втората трета от блата и се покрива с останалите плодове и с част от крема. Покрива се с третата третина от блата и се намазва цялата торта с останалата част от крема, поръсва се с орехови ядки и се поставя в хладилника за няколко часа. Няма риск да не ви се получи!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети