Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.11.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 11.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храната на нарастващата Луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

8 лунен ден - ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Днес е благоприятен ден за отслабване и диети - всяко усилие ще бъде оправдано. Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.

За невегетарианци рибата и морските дарове са подходящи. По-добре е да се откажете от месото днес. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност - днес съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

КРЕМ СУПА ОТ ГЪБИ

Продукти за 1 порция: 150 г гъби, 1 среден морков, 20 г (парче) керевиз, 10 г (един тънък) магданозени корени, 50 мл прясно мляко, 20 г прясно масло, бял хляб, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се измиват и се варят заедно с моркова, керевиза и магданозените корени. Сварени, се прекарват през преса. Подправят се с маслото и прясното мляко. Слагат се подправките, поръсва се с магданоз и по желание с отделно сервирани малки кубчета печен или пържен хляб.

 

Човекът е просто краткотраен съд за усвояване на храната, той копнее да се наслаждава на живота.“

Ричард Олдингтън


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети