Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.03.20
В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане
За тези, които спазват постите
Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки.
За тези, които не спазват пости
І вариант – по лунен календар
Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря.
Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки.
Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата.
ІІ вариант – Цветна диета
Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Днес се консумират оранжеви продукти: моркови, тиква, сьомга, папая, манго, райска ябълка, морски зърнастец, кайсия, праскова, портокали, тиква, оранжеви домати. Сьомгата е тлъста риба, така че дневната норма е не повече от 200 г.
Продуктите от оранжевата група осигуряват добро настроение. Те оказват най-разнообразно действие. Оранжевият цвят е полезен при всякакви нарушения в дейността на стомашно-чревния тракт, бъбреците и пикочния мехур, стимулират работата на надбъбречните жлези.
ТИКВА С ПОРТОКАЛОВ СИРОП
Продукти: 700 г тиква, 1 лимон, 1 и 1/2 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. захар, 1 портокал, 1 с.л. портокалов ликьор.
Приготвяне: Тиквата се обелва, почиства се от семето и се нарязва на малки кубчета. Портокалът се обелва, разделя се на резенчета и се нарязва на парченца. Сокът на лимона се изцежда. Портокаловата и лимоновата кора се почистват грижливо от бялата част, нарязват се на парчета и се попарват няколко пъти с вряла вода.
Водата за сиропа се смесва с лимоновия сок и захарта и се слага на огъня. Щом кипне, в нея се пускат портокаловите и лимоновите корички и тиквата. Сместа се задушава на тих огън 10-15 минути, докато тиквата омекне. След това тиквата се изважда, охлажда се леко и се смесва с нарязания портокал.
Цитрусовите корички също се изваждат, а сиропът се вари още малко, докато останат 2-3 супени лъжици. Сваля се от огъня, смесва се с ликьора и се изсипва върху плодовете.
Десертът се разбърква внимателно, покрива се с капак и се оставя в хладилника да се охлади напълно. При поднасянето се украсява с нарязаните портокалови и лимонови кори.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--120320/
Коментари (0)
Добави коментар