Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.03.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки.


За тези, които не спазват пости

І вариант – по лунен календар

Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря. 

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата.

 

ІІ вариант – Цветна диета

Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Днес се консумират оранжеви продукти: моркови, тиква, сьомга, папая, манго, райска ябълка, морски зърнастец, кайсия, праскова, портокали, тиква, оранжеви домати. Сьомгата е тлъста риба, така че дневната норма е не повече от 200 г.

Продуктите от оранжевата група осигуряват добро настроение. Те оказват най-разнообразно действие. Оранжевият цвят е полезен при всякакви нарушения в дейността на стомашно-чревния тракт, бъбреците и пикочния мехур, стимулират работата на надбъбречните жлези.

 

ТИКВА С ПОРТОКАЛОВ СИРОП

Продукти: 700 г тиква, 1 лимон, 1 и 1/2   ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. захар, 1 портокал, 1 с.л. портокалов ликьор.

Приготвяне: Тиквата се обелва, почиства се от семето и се нарязва на малки кубчета.  Портокалът се обелва, разделя се на резенчета и се нарязва на парченца. Сокът на лимона се изцежда. Портокаловата и лимоновата кора се почистват грижливо от бялата част, нарязват се на парчета и се попарват няколко пъти с вряла вода.

Водата за сиропа се смесва с лимоновия сок и захарта и се слага на огъня. Щом кипне, в нея се пускат портокаловите и лимоновите корички и тиквата. Сместа се задушава на тих огън 10-15 минути, докато тиквата омекне. След това тиквата се изважда, охлажда се леко и се смесва с нарязания портокал.

Цитрусовите корички също се изваждат, а сиропът се вари още малко, докато останат 2-3 супени лъжици. Сваля се от огъня, смесва се с ликьора и се изсипва върху плодовете.

Десертът се разбърква внимателно, покрива се с капак и се оставя в хладилника да се охлади напълно. При поднасянето се украсява с нарязаните портокалови и лимонови кори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети