Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.08.2021
5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочи вниманието си навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.
Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
Днешното предложение:
ПАНИРАНО ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО
Продукти: 2-3 малки глави червено цвекло, ¾ ч.ч. прясно мляко, 2яйца, 100 г брашно, черен пипер, сол, олио за пържене
Приготвяне: Цвеклото се измива, изпича се или се сварява да омекне, обелва се и се нарязва на кръгчета. От млякото, яйцата и брашното се приготвя смес с гъстотата на палачинково тесто.
Посолените кръгчета цвекло се потапят в тестото и се изпържват в обилно количество сгорещено олио. Нареждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Поднасят се топли, поръсени с черен пипер.
„Който яде, макар че е сит, копае гроба си със собствените зъби.“
Татарска пословица
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--12082021/