Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 13 лунен ден

На тринадесетия ден от лунния месец е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни днес. Добре е в такива случаи да се придържате към разделно хранене.

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Такова гастрономично разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

Днешното предложение:

САФРИД С ДОМАТЕН СОС

Продукти: 500 г сафрид, 7-8 глави лук, 1 чаша олио, 1с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, дафинов лист, магданоз, бахар, лимон, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: нарязаният лук се запържва в сгорещена мазнина. Посолява се, добавя се брашното и червения пипер. Разрежда се с малко вода. След като заври, се прибавя изчистената риба, размитото доматено пюре, дафинов лист, черен пипер и бахар.

Яденето ври на тих огън. Накрая се подправя с магданоз и лимонов сок.

 

СОЧЕН СЛАДКИШ С ГРИС

Продукти: 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. грис, настъргана лимонова кора. За сиропа: 1 и ½ чаша захар, 2 и ½ ч.ч вода, ванилия

Приготвяне: Жълтъците се разбиват много добре със захарта. След това на тънка струя се сипва грисът, като се бърка непрекъснато. Прибавят се лимоновата кора и белтъците разбити на гъст сняг. Сместа се изсипва в кръгла тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна.

Изпеченият сладкиш се оставя да изстине напълно, след което се залива с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилията.

След като се напои добре, се поръсва обилно с пудра захар. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.