Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 13 лунен ден

На тринадесетия ден от лунния месец е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни днес. Добре е в такива случаи да се придържате към разделно хранене.

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Такова гастрономично разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

Днешното предложение:

САФРИД С ДОМАТЕН СОС

Продукти: 500 г сафрид, 7-8 глави лук, 1 чаша олио, 1с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, дафинов лист, магданоз, бахар, лимон, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: нарязаният лук се запържва в сгорещена мазнина. Посолява се, добавя се брашното и червения пипер. Разрежда се с малко вода. След като заври, се прибавя изчистената риба, размитото доматено пюре, дафинов лист, черен пипер и бахар.

Яденето ври на тих огън. Накрая се подправя с магданоз и лимонов сок.

 

СОЧЕН СЛАДКИШ С ГРИС

Продукти: 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. грис, настъргана лимонова кора. За сиропа: 1 и ½ чаша захар, 2 и ½ ч.ч вода, ванилия

Приготвяне: Жълтъците се разбиват много добре със захарта. След това на тънка струя се сипва грисът, като се бърка непрекъснато. Прибавят се лимоновата кора и белтъците разбити на гъст сняг. Сместа се изсипва в кръгла тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна.

Изпеченият сладкиш се оставя да изстине напълно, след което се залива с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилията.

След като се напои добре, се поръсва обилно с пудра захар. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати