Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.11.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.11.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.11.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате. 

В този ден е добре да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ

Продукти: 6 парчета пилешки гърди (без кожата и костите), 2 яйца, 3 с.л. горчица, 1 ч.ч. пилешки бульон, 2 с.л. лимонов сок, 1 лимон, магданоз, счукан сухар (галета), сол, олио за пържене.

Приготвяне:  Разбиват се добре яйцата с горчицата. Пилешките гърди се потапят в сместа, овалват се в сухара, смесен със сол на вкус и се пържат в сгорещената мазнина до златисто-кафяво. Изваждат се и се нареждат в чиния. Оставят се на топло.

Пилешкият бульон се слага на огъня заедно с лимоновия сок и щипка сол. Щом кипне, в него се добавят лимонът, нарязан на тънки резенчета и ситно нарязаният магданоз. Сосът се оставя да престои 10 минути.

Пилешките гърди се сервират топли, залети с лимоновия сок.                                                                           


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ала Чудесно, панирано пиле. Може и пилешка супа.
12.11.2020 14:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати