Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.12.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 12.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

През седмицата се променят биологичните ритми на организма, както и физиологичните функции и са взаимосвързани с вибрациите на планетите. Всеки ден различна планета оказва своето влияние върху нас. Ако се съобразяваме с това, може да си разнообразим своето хранене и да извлечем реална полза на здравето си.

Четвъртък се намира под влиянието на Юпитер, най-доброжелателната планета, която предоставя достатъчно свободен избор за дневния порцион. Юпитер отговаря за черния дроб, кръвоносната система, диафрагмата и някои болести като диабет, затлъстяване, плеврит, паралич.

Не трябва да се злоупотребява в четвъртък със сладките и мазни храни, също и с алкохола. В този ден е много полезно да се прави очистване на черния дроб, да се употребяват жлъчогонни продукти като зехтин и лимонов сок.

Желателно е да се намали употребата на кореноплодни, особено на картофите. Храните на Юпитер са: мляко, фъстъци, орехи, бадеми, банани, маслини, жито, ориз, тиква, бамя, праскови, анасон, боровинка, горска ягода, индийско орехче, карамфил.

Днешното предложение:

СУПА ОТ БАМЯ

Продукти: 500 г бамя, 1 глава лук, 3 домата, 2 с.л. брашно, 1-2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. олио, чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Изчистената бамя се посолява и се оставя да постои половин час в подкиселена с оцет вода. След това се изплаква и залива със студена подкиселена вода и се слага да се вари на тих огън, като се добавят нарязаният лук и чубрицата.

Като поомекне бамята, се прибавят обелените и нарязани домати.

От олиото и брашното са прави запръжка и се разрежда с малко от супата, после се изсипва в тенджерата. Вари се още 10 минути, добавят се солта, черен пипер.

Застройва се с разбитите яйца и киселото мляко. Добавя се нарязаният магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати