Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 13.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 13.01.2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 13.01.2022 - Tribune.bg

11 и 12 лунен ден също не е време за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, от меса, всякаква риба и яйца. Допустими са извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. 

Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

Днешното предложение:

СУПА ОТ ЛЕЩА

Необходими продукти: 200 грама червена леща, лук, моркови, големи домати, сол, черен пипер на вкус, дафинов лист,1 ч. л. семена от кимион, 2 супени лъжици зехтин, 1 скилидка чесън, 1 ч. л. куркума, около литър вода 

Приготвяне: Запържете ситно нарязания лук в масло заедно с кимиона, добавете чесъна, прекаран през пресата, разбъркайте. Добавете водата и сложете лещата (предварително леко надута), настъргани моркови, нарязани домати, куркума и дафинов лист, варете за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете сол и пипер, варете под капак за около 20 минути, докато се свари лещата. Сервира се с магданоз. 

Полезни съвети: Ако страдате от хипертония или невроциркулаторна дистония, ще ви помогне малко мед или бучка захар. Два пъти на ден слагайте бучка захар или малко мед под езика и задържайте в устата по 5-7 минути. Когато захарта или меда се разтопят, разпределете слюнката равномерно по цялата повърхност на езика и подръжте още 5 минути, после преглътнете. След 10 дена лечение (такъв е срока на лечебният курс), няма да се познаете.

„Сладкото” лечение много помага и за друго. При мъжете, които в продължение на седмица го провеждат, значително се повишава потенцията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп