Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 14.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 14.10.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 14.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В различните дни от лунния цикъл някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните днес.

В 8 и 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене. 

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и др. 

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

 

Днешното предложение:

КАРТОФЕНА СУПА С ДОМАТИ И ПРЯСНО МЛЯКО

Продукти: 500 г картофи, 3 домата, 25 г краве масло, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 1/2 с. л. брашно, 5 ч.ч. вода, 1 корен и листа от магданоз, черен пипер и сол.

Приготвяне: Картофите се почистват и измиват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолената вода заедно с корена от магданоз.

Брашното се размива с прясното мляко, разбива се с настърганите домати и се прибавя към картофите. Супата се посолява и се вари още 10-15 минути.

При поднасянето ѝ към всяка порция се прибавя по 1/5 от маслото и ситно нарязани листа от магданоз, черен пипер на вкус.

 

Любопитно: Картофите съдържат много витамини като С, В, фибри, аминокиселини и много други полезни вещества. Могат да помогнат при загуба на тегло, защото преработват храната по-бавно, държат ни повече време сити и по този начин предотвратяват честото хранене.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети