Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.04.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко, всяка храна - изживейте истински гурме ден, опитайте нови ястия! Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света.                         

Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява. Под ударите в пети лунен ден се оказва хранопроводът. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес. 

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

Днешното предложение:

Продукти: 10 свински ребърца, 500 мл кока кола, 3 с.л. ябълков оцет, 3 с.л. соев сос, 2 с.л. горчица, 1 чаена чаша кетчуп.

Приготвяне:  Ребърцата се посоляват и се нареждат в тава. Налива се колата, покрива се тавата с фолио и се пече във фурната на 200 градуса около 2 часа.

В друг съд се слага оцетът, след завиране се добавя кетчупът, горчицата и соевият сос. Разбърква се сместа и се оставя да поври една минута. Маха се фолиото и с получения сос се намазват ребърцата и се запичат във фурната за още 10 минути.

Ребърцата придобиват леко карамелен вкус.

 

Любопитно: Горчицата е една от най-старите подправки. Смята се, че за първи път е била използвана в Индия, 3000 г. пр. н.е. Преди да започне да се използва в готвенето, горчицата се е използвала за медицински цели. Синапената паста (растението, от което е направена горчицата) се използва за облекчаване на мускулни болки и зъбобол, за подобряване на апетита и храносмилането, срещу синузит и за подобряване на кръвообращението.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.