Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.04.2021

Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко, всяка храна - изживейте истински гурме ден, опитайте нови ястия! Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света.                         

Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява. Под ударите в пети лунен ден се оказва хранопроводът. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес. 

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

Днешното предложение:

Продукти: 10 свински ребърца, 500 мл кока кола, 3 с.л. ябълков оцет, 3 с.л. соев сос, 2 с.л. горчица, 1 чаена чаша кетчуп.

Приготвяне:  Ребърцата се посоляват и се нареждат в тава. Налива се колата, покрива се тавата с фолио и се пече във фурната на 200 градуса около 2 часа.

В друг съд се слага оцетът, след завиране се добавя кетчупът, горчицата и соевият сос. Разбърква се сместа и се оставя да поври една минута. Маха се фолиото и с получения сос се намазват ребърцата и се запичат във фурната за още 10 минути.

Ребърцата придобиват леко карамелен вкус.

 

Любопитно: Горчицата е една от най-старите подправки. Смята се, че за първи път е била използвана в Индия, 3000 г. пр. н.е. Преди да започне да се използва в готвенето, горчицата се е използвала за медицински цели. Синапената паста (растението, от което е направена горчицата) се използва за облекчаване на мускулни болки и зъбобол, за подобряване на апетита и храносмилането, срещу синузит и за подобряване на кръвообращението.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още