Хранене по лунен календар – четвъртък – 15.08.19
Днес сме под влияние на 15 лунен ден
Петнадесетият ден от лунния месец е просто ужасно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането днес, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храна до минимум!
Нашето тяло, всички негови органи ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.
Днес не яжте нищо мазно, пържено, сладко, солено, минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход. Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове. Да се избягват ябълки, диня, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.
Днешното предложение:
САЛАТА ОТ СПАНАК, КИСЕЛЕЦ И ЗЕЛЕН ЛУК
Продукти: 400 г пресен спанак (избират се малки листа), 2 връзки зелен лук,1-2 шепи киселец, ½ връзка с магданоз, 3-4 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 10-15 маслини, сол.
Приготвяне: След като се почистят и измият, спанакът, киселецът, лукът и магданозът се нарязват на ситно и се смесват, а после се наръсват с оцета, размесен със сол на вкус, разтворена в 1 с.л. вода и олио. Салатата се разбърква добре и се гарнира с филийки от твърдо сварени яйца и почистените от костилките маслини.
ЯХНИЯ ОТ ПРЯСНА БАКЛА (за тези, които не могат да гладуват)
Продукти:1 кг млада прясна бакла, 2 глави лук, 2-3 с.л. олио, 4-5 червени домата, 3 ч.л. доматено пюре, 1/5 пакетче прясно масло, 1 с.л. брашно, червен пипер, 1 непълна ч.л. оцет (или лимонов сок), сол, копър.
Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в олиото да добие златист цвят. Прибавят се доматеното пюре, размито в 2-3 с.л. гореща вода, а след това баклата, предварително попарена в гореща подсолена вода. След 10 минути се прибавят нарязаните на ситно домати, оцетът и смесеното с маслото брашно (маслено-брашнена топка). Ястието се оставя да поври при слабо къкрене. Наръсва се с нарязан копър и се държи захлупено до поднасянето му. Поднася се с изцедено кисело мляко.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--150819/
Коментари (0)
Добави коментар