Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 16 юни 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16 юни 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16 юни 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В седемнадесети лунен ден няма такива строги диетични ограничения, както при предните дни и може да се отдадете на удоволствието да похапнете. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Бъдете само внимателни към себе си, към чувствата и състоянието си. Ако изведнъж не се почувствате много добре от даден продукт или ястие, по-добре е да не продължите да го използвате.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

ПИЛЕШКА КАВЪРМА

Продукти: 1 пиле или кокошка около 1 кг, 100 г краве масло, 6 супени лъжици брашно, 1-2 кромид лук, чубрица,1/2 чаена лъжичка червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Пилето след измиване и почиставне се нарязва на парчета, които се слагат в съд с малко вода и се варят около 1/2 час, като при кипването се посоляват.

Изваждат се с лъжица, отцеждат се и се поставят в затопленото масло заедно със ситно нарязания лук, задушават се до златисто оцветяване, разбъркват се с червения пипер и се заливат с водата, в която е вряло пилето.

Когато омекне месото, сосът от ястието се изсипва в друг съд и към него се прибавя на тънка струя и при непрекъснато разбъркване брашното, размито с малко студена вода. В полученият сос, след като ври 5 минути, се връща месото и се слага чубрицата. Ястието се оттегля в края на печката. Преди поднасянето му се изважда чубрицата.

За гарнитура към ястието може да се приготви картофено пюре.

 

„Начинът, по който се чувстваш всеки ден, оказва силно влияние върху избора ти на храна, а начинът на хранене разкрива много за теб.“

Лиз Бурбо

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети