Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.01.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

ПЪРЖЕНИ БАНИЧКИ

Продукти: 1 ч.ч. брашно, 150-200 г. сирене или извара, 2 яйца, щипка червен пипер, ½ ч.ч. растително масло, ½ ч.ч. прясно мляко.

Приготвяне: Сиренето се надробява на ситно и се стрива с яйцата, млякото и червения пипер. Прибавя се при постоянно бъркане и брашното. Получава се гладко рядко тесто, подобно на палачинковото. В сгорещено олио се изпържват баничките (като палачинки). Поднасят се прегънати със сос или салата, но може и със захар или рачел от тикви.

ЯЙЦА С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 6 яйца, 2 кофички кисело мляко, 2 чаши вода, 1 с.л. брашно, оцет, черен пипер, краве масло, 2-3 скилидки чесън, сол.

Приготвяне: Млякото с разбива с брашното, прибавя се малко оцет и 2 яйца. Посолявате със сол и черен пипер, разреждате с 2 чаши вода. Сместа се подправя с чесъна и се изсипва в тавичка.

Счупват се отгоре 4-те яйца, като се внимава да се запазят цели.

Най-отгоре се слагат няколко парченца масло и се запича около 10 минути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети