Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.04.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад

За тези, които спазват постите - Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.        

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване.  Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата). Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ С МОРКОВИ

Продукти: 8 зелени пиперки, 4-5 моркова, 2 яйца, 100 гр масло, 2 с.л. натрошено сирене, черен пипер, сол.                           

Приготвяне: Почистените моркови се настъргват на ренде и се задушават в половината от маслото. Прибавят се натрошеното сирене, разбитите яйца и черен пипер.

Пиперките се изпичат и обелват. Почистват се от семето, напълват се с плънката, нареждат се в тавичка, заливат се с останалото разтопено масло и се пекат в умерена фурна. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати