Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.06.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

При нарастваща Луна тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия – хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

8 лунен ден (след 12:25 часа) е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки. В този ден е препоръчително да постите или да спазвате вегетарианска диета. 

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Избягвайте никотин и алкохол.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

ЛЕСЕН СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ

Продукти: 3 яйца, 2 чаши брашно, 1 пакетче бакпулвер, 2-3 ябълки, 5 с.л. захар, 150 мл прясно мляко, 100 мл олио, канела, пудра захар за поръсване

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта, добавя се млякото, олиото, брашното, смесено с бакпулвера и се разбърква внимателно.

Ябълките се почистват от семенната част, обелва се кората и се нарязват на кубчета. Добавят се към сместа и се разбърква отново.

Тестото се изсипва в намазнена форма за печене и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След изпичане сладкиша се оставя да се охлади малко, поръсва се с пудра захар.

 

Любопитно: Най-старото ябълково дърво на планетата расте в Америка. Засадено е през 1647 година, но все още продължава да носи плодове. Средно една ябълка съдържа около 126 ккал. Яденето на ябълки помага за намаляване на холестерола в кръвта. В кората има много фибри, необходими за нормалното храносмилане, затова не се препоръчва да се маха кората. Ябълките съдържат огромно количество витамини В и С. Ако плодът бързо потъмнява на мястото на разреза, това означава, че е с добро качество.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати