Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.10.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

Необходимо е да се спазва мярка. Здравословните храни приготвени у дома ще бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. 

Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци, и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици), както и от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. Здравият човек може нищо да не усети, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета състоянието ви може да се влоши и да ви причини в най-добрия случай голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Ако не го направите, може да получите храносмилателни разстройства, да се почувствате некомфортно, особено страдащите от стомашни заболявания. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте за качеството и срока на годност.

За тези, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ВИНЕН КЕБАП

Продукти: 500 г свинско месо, 1-2 глави лук, морков, 1 с.л. брашно, 1-2 с.л. доматено пюре, ½ ч.ч. вино, магданоз, черен пипер (смлян и на зърна), червен пипер, дафинов лист, олио.

Приготвяне: Месото се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните моркови. Когато омекне всичко, се прибавят брашното и червеният пипер, доматеното пюре. Ястието се залива с гореща вода и с виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

За гарнитура може да използвате сварен ориз или картофено пюре. Слага се в единият край на чинията на топка. Може да се украси с листенце от магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати