Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 17.12.2020

Снимка:

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и други), прекомерни количества богата на въглехидрати храна.                

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба. Ако все пак решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

РИБА КЕБАП В ГЮВЕЧЕТА

Продукти: 700 г рибно филе, 3 с.л. олио, 4-5 стръка праз, 4-5 домата, магданоз, 5 мариновани червени чушки, 1 чаша бяло вино, 2 яйца, 1 чаша кисело мляко, 100 г кашкавал, 1 лимон, 4 люти чушки (по желание), черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете рибата на парчета, посолете и задушете в част от мазнината и малко вода. Отделно задушете нарязания на кръгчета праз в останалата мазнина до омекване, след което добавете дребно нарязаните домати, чушки, виното, черния пипер и ситно нарязания магданоз.

Посолете сместа и разпределете в гювечета.

Отгоре сложете рибата, залейте с разбитите с киселото мляко яйца и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете ястието, докато остане на мазнина. Поднесете с парченце лимон и люта чушка.                                                                                                                                                                                           


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още