Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.02.2021
Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар. Храната на нарастващата луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.
8 лунен ден - ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.
Днес е благоприятен ден за отслабване и диети - всяко усилие ще бъде оправдано. Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.
За невегетарианци рибата и морските дарове са подходящи. По-добре е да се откажете от месото днес. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност - днес съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.
Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.
Днешното предложение:
ЯЙЦА СЪС СОС
Продукти: 5-6 яйца, 1 с.л. оцет, 3 с.л. мазнина, 3 с.л. брашно, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 1 глава кромид лук, 1 с.л. лимонов сок, магданоз, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.
Приготвяне: В сгорещената мазнина изпържете нарязаните лук и магданоз. Добавете брашното, червения и черния пипер.
Разредете запръжката с млякото и няколко супени лъжици вода, посолете на вкус. Варете, докато получите гладка смес с нужната гъстота и дръпнете съда от печката.
Кипнете вода с оцета и малко сол. В нея счупете яйцата, като внимавате да останат цели.
Извадете сварените яйца с решетеста лъжица, разпределете по чиниите и залейте със соса. Поръсете с лимоновия сок.
Любопитно: Няма разлика между бели и кафяви яйца. Цветът на черупката е генетична черта, тя не влияе на хранителната стойност, вкуса или свежестта. Най-доброто място за съхранение на яйцата е хладилника. При температура под 6 градуса по Целзий бактериите от салмонела не се развиват. Не трябва да се съхраняват обаче повече от 15 дни. Яйцата се съхраняват по-дълго, ако са поставени с острия край надолу. В тъпия край има въздушно мехурче, в което може да има бактерии, така че има възможност, когато се обърнат да влязат в яйцето.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--18022021/