Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.02.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар. Храната на нарастващата луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

8 лунен ден - ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Днес е благоприятен ден за отслабване и диети - всяко усилие ще бъде оправдано. Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.

За невегетарианци рибата и морските дарове са подходящи. По-добре е да се откажете от месото днес. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност - днес съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.


Днешното предложение:

ЯЙЦА СЪС СОС

Продукти: 5-6 яйца, 1 с.л. оцет, 3 с.л. мазнина, 3 с.л. брашно, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 1 глава кромид лук, 1 с.л. лимонов сок,  магданоз, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: В сгорещената мазнина изпържете нарязаните лук и магданоз. Добавете брашното, червения и черния пипер.

Разредете запръжката с млякото и няколко супени лъжици вода, посолете на вкус. Варете, докато получите гладка смес с нужната гъстота и дръпнете съда от печката.

Кипнете вода с оцета и малко сол. В нея счупете яйцата, като внимавате да останат цели.

Извадете сварените яйца с решетеста лъжица, разпределете по чиниите и залейте със соса. Поръсете с лимоновия сок.

 

Любопитно: Няма разлика между бели и кафяви яйца. Цветът на черупката е генетична черта, тя не влияе на хранителната стойност, вкуса или свежестта. Най-доброто място за съхранение на яйцата е хладилника. При температура под 6 градуса по Целзий бактериите от салмонела не се развиват. Не трябва да се съхраняват обаче повече от 15 дни. Яйцата се съхраняват по-дълго, ако са поставени с острия край надолу. В тъпия край има въздушно мехурче, в което може да има бактерии, така че има възможност, когато се обърнат да влязат в яйцето.                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети