Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.07.19

Хранене по лунен календар – четвъртък – 18.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

През седмицата се променят биологичните ритми на организма, както и физиологичните функции. Те са взаимосвързани с вибрациите на планетите. Всеки ден различна планета оказва своето влияние върху нас. Ако се съобразяваме с това, може да си разнообразим своето хранене и да извлечем реална полза на здравето си.

Четвъртък се намира под влиянието на Юпитер, най-доброжелателната планета, която предоставя достатъчно свободен избор за дневния порцион. Юпитер отговаря за черния дроб, кръвоносната система, диафрагмата и някои болести като диабет, затлъстяване, плеврит, паралич. Не трябва да се злоупотребява в четвъртък със сладките и мазни храни, също и с алкохола. В този ден е много полезно да се прави очистване на черния дроб, да се употребяват жлъчогонни продукти като зехтин и лимонов сок.

Желателно е да се намали употребата на кореноплодни, особено на картофите. Храните на Юпитер са: мляко, фъстъци, орехи, бадеми, банани, маслини, жито, ориз, тиква, бамя, праскови, анасон, боровинка, горска ягода, индийско орехче, карамфил.

Днешното предложение:

ПИЛЕШКА СУПА С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле (800-900гр), 100-150 г пресни гъби, 1/5 пакетче прясно масло, 1 с.л. брашно, индийско орехче, настъргана лимонова кора, лимонов сок, сол, черен пипер.

Приготвяне:      Почистеното и измито пиле се залива със 7-8 ч.ч слабо подсолена вода и се вари на тих огън около 40 минути, след което се изважда за по-нататъшна обработка. Във врящия бульон се пускат да врят около 25 минути почистените и нарязани гъби. Прибавя се светла запръжка от маслото и брашното. Супата се подправя на вкус със сол, лимонова кора, индийско орехче и след 4-5 минути се сваля от огъня. Преди поднасянето ѝ се подкиселява и се наръсва с черен пипер. (по желание и със ситно нарязаното бяло месо от свареното пиле).

Индийско орехче

Индийското орехче помага за разграждане на токсините и оказва положително влияние върху черния дроб.  Понася се много добре от хора с чернодробни заболявания, но в малки количества, не трябва да се прекалява с него и не бива да се консумира с алкохол. Индийското орехче подсилва действието му и става истинска отрова за болежките.

Добро въздействие има и върху нарушения на потентността. Увеличава мъжката сила. Освен това внася положителна енергия при трудности в сексуалната сфера и понякога може да прави чудеса.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети