Хранене по лунен календар – четвъртък – 19 май 2022
В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.
Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.
Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да се консумира месо, риба и гъби, но щателно да се проверява качеството им.
Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци. Избягвайте екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.
За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.
СВИНСКО ПЕЧЕНО
Продукти: 1 кг свинско месо, 2 глави кромид лук, 3-4 скилидки чесън, зрънца карамфил, черен пипер, 1 ч. л. захар, сол, лимонов сок, 1 с. л. олио, 1 ч. ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, целина, копър)
Приготвяне: Нарежете на ситно лука, после го счукайте в хаванче заедно с чесъна.
Смесете лучената каша със зелените подправки, карамфила, захарта, олиото, лимоновия сок, черния пипер и сол на вкус.
С намазани с олио ръце натъркайте месото със сместа, завийте във фолио, сложете в тавичка и печете 2 часа във фурната.
Опеченото месо нарежете на порции и сервирайте с пържени картофки или гъбен сос.
„Хората са като виното – някои се превръщат в оцет, а други се подобряват с възрастта.”
Папа Йоан XXIII
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--19-may-2022/